Папа Римський Франциск добре обізнаний з ситуацією в Україні і добре розбирається в політичних процесах і проблемах у нашій державі. Про це заявив міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак, спілкуючись з італійськими журналістами під час візиту до Риму української делегації на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Відповідаючи на запитання преси, Семерак зазначив, що ситуація на сході України «складна і непередбачувана». «Ми маємо докази, що в ній задіяні збройні спецпідрозділи Росії, - сказав він. - Вони керують терористами і сепаратистами». Уряд змушений витрачати багато сил та коштів для врегулювання ситуації, створеної нашим північним сусідом, замість того, щоб зосередитися виключно на економічних проблемах. Путін і його команда змушують нас витрачати гроші не на соціальні програми, а на боротьбу з тероризмом», - сказав міністр.

Відповідаючи на запитання про виборчу кампанію, Семерак зазначив, що легітимність цих виборів не може бути поставлена під сумнів хоча б тому, що представники всіх парламентських політичних сил, у тому числі й партія колишнього президента Януковича, висунули своїх кандидатів на президентський пост. У той же час жоден чиновник у кампанії не задіяний і не впливає на неї.

За словами міністра, російська влада не хоче, щоб Україна мала легітимного Президента, «але ми докладемо всіх зусиль, щоб провести вибори і мати демократично обраного Главу держави».

На запитання італійського журналіста про те, чим стане Україна - мостом між Європою і Сходом чи стіною, - Семерак відповів так: «Україна - це не міст і не стіна, а частина європейської сім'ї. Путін дійсно хоче побудувати нову Берлінську стіну - можливо, десь посеред України, - але Україна за підтримки всього світу зупинить його. Те, що відбувається, є початком глобального конфлікту, а не регіональною проблемою відносин між двома країнами».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240