Служба безпеки України спільно з Міністерством внутрішніх справ України припинила протиправну діяльність злочинного угруповання, учасники якого організували конвертаційний центр - незаконно виводили в тіньовий обіг кошти легального сектору економіки, повідомили в прес-центрі СБУ.

Так, протягом останніх п'яти років нелегальна структура здійснювала незаконні фінансові операції з незаконного переведення безготівкових коштів у готівку. Щорічно у «тіньовий» обіг виводилося понад 300 млн грн.

Встановлено, що зловмисники на замовлення комерційних структур у сфері оптово-роздрібної торгівлі продуктів харчування переводили в готівку гроші через спеціально створені більш ніж 20 фіктивних підприємств.

Діяльність конвертаційного центру забезпечували щонайменше 20 осіб і було охоплено п'ять областей України, йдеться в повідомленні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314