Три списані кораблі Військово-морських сил Збройних сил України будуть утилізовані «Вторчерметом» у Севастополі найближчим часом.

Так, у суботу ракетний катер «Каховка» (колишній «Комсомолець Татарії»), побудований у 1986 році, заведений в Інкерман, де знаходиться підприємство «Вторчермет» для розбирання на металобрухт.

Раніше, до блокування Чорноморським флотом Російської Федерації фарватеру озера Донузлав, де базуються кораблі ВМС України, в Інкерман були доставлені два списані українські кораблі - розвідувальний корабель «Сімферополь» і ракетний катер «Кременчук», передає «Інтерфакс-Україна».

За твердженням сайту газети «Флот України», колишні кораблі ВМС України будуть утилізовані, а виручені кошти підуть в рахунок сплати заборгованості українського флоту перед суднобудівельними заводами Криму.

Як раніше повідомлялося, Україні вже повернуто 13 кораблів і суден, раніше блокованих та захоплених у Севастополі і Південній Військово-морській базі під Євпаторією.

У Донузлаві під Євпаторією залишаються великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський» і морський тральщик «Черкаси».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307