Новий склад уряду має продовжити реформи, розпочаті минулого року, мета яких - збільшення ефективності соціального захисту постраждалих від аварії на ЧАЕС. Про це йдеться в заяві екс першого віце-прем'єр-міністра України, екс в.о. прем'єр-міністра Сергія Арбузова.

«Вважаю за необхідне продовжити роботу над підвищенням контролю за використанням коштів, що виділяються державою на чорнобильські програми, об'єднавши їх в рамках Мінсоцполітики, а також продовжити реформу програм оздоровлення цієї категорії населення. Ці заходи не призведуть до збільшення навантаження на бюджет, однак підвищать якість наданої допомоги, продемонструють людям щиро бажання керівництва країни вирішувати їхні проблеми», - заявив він.

На його думку, забезпечення соціальних гарантій громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, не має відійти на другий план. «Вирішення проблем людей, які втратили здоров'я з вини держави, має залишатися одним із першочергових завдань влади, незважаючи на політичні та економічні негаразди», - додав він і підкреслив, що наслідки Чорнобильської катастрофи досі впливають на економіку країни, на долі мільйонів її громадян.

«На сьогодні статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи мають понад 2 млн осіб, а це майже 5% населення України. Серед них майже півмільйона дітей», - наголосив Арбузов.

У своїй заяві він акцентував увагу на тому, що політичне протистояння і спричинена ним важка економічна криза негативно позначилися на добробуті громадян. «Уряд, провівши секвестр бюджету, відмовився від планів щодо підвищення виплат «чорнобильцям» у 2014 році. Однак, навіть у нинішній ситуації, Україна не має право забувати про потреби цієї категорії своїх громадян. Як показав досвід діяльності нашого уряду, за наявності політичної волі багато чого можна зробити і без залучення додаткових коштів», - резюмував Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392