В Адміністрації президента на сьогодні обговорюється питання про передислокацію постійного представництва президента України в Автономній республіці Крим у Херсон. Про це ZN.UA повідомив в.о. заступника голови АП Андрій Сенченко.

За його словами, оргпитання вже вирішуються: є приміщення, підшукуються кадри. Кандидатура на місце постпреда, вакантне після звільнення Сергія Куніцина, який «не впорався», поки не озвучується.

«Головне завдання - оперативно вирішувати проблеми громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території. Крім координуючого центру в складі уряду України сьогодні потрібен територіально близький до Криму орган влади, в якому будуть вирішуватися комплексно всі проблеми, які виникатимуть у людей. На це будуть перенацілені повноваження постпредства президента», - сказав Сенченко.

Він зазначив, що, у першу чергу, в Херсоні і безпосередньо на суміжній з Кримом території повинні бути розгорнуті служби для вирішення проблем з оформленням правовстановлюючих документів, різноманітною реєстрацією, оформленням документів, довідок, виписок - усе, що стосується компетенції Мін'юсту, Держслужби міграції, Міністерства соціальної політики.

«Люди повинні отримати повний цикл допомоги - від інформування, консультації до оформлення документа. У той же час, вивчатиметься проблематика звернень та типові питання, що потребують прийняття рішення на рівні центральної влади. Вони будуть аналізуватися, і спрямовуватися до Києва для оперативного реагування», - пояснює в.о. заступника голови АП.

У той же час, постпредство президента повинно мати можливість оперативного втручання в ситуації, що виникають на адміністративному кордоні з Кримом, якиф сьогодні Росією вже облаштовується як державний. У переліку завдань також моніторинг ситуації, інформування громадян та сприяння роботі міжнародних спостерігачів місій ОБСЄ і ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225