Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив Службі безпеки України та Міністерству внутрішніх справ гарантувати безпеку журналістів і безперебійну трансляцію українських телеканалів під час проведення антитерористичної операції в східних регіонах України, повідомили в прес-службі в.о. глави держави.

Зокрема, розпорядженням № 762/2014-рп СБУ доручено забезпечувати в районах проведення антитерористичних операцій у Донецькій та Луганській областях здійснення заходів щодо гарантування безпеки і здоров'я журналістів, телеоператорів, інших працівників ЗМІ, які в установленому законодавством порядку позначені як представники преси.

У свою чергу МВС разом із Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, іншими зацікавленими органами виконавчої влади, за участю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення доручено вжити заходів для забезпечення безперебійної трансляції національного аудіовізуального продукту в південно-східних регіонах України.

Крім того, МВС доручено в установленому порядку вжити заходів для забезпечення охорони об'єктів наземної радіотелевізійної передавальної мережі в південно-східних регіонах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

774