Лідери країн G7 погодилися у стислі терміни накласти додаткові санкції на Росію. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті Білого Дому.

«Враховуючи важливість забезпечення успішного і мирного демократичного волевиявлення на президентських виборах в Україні, ми зобов'язалися діяти негайно, щоб посилити цільові санкції і заходи, які змусять Росію заплатити більш високу ціну за свої дії», - йдеться в заяві.

G7 підтримала Київ, відзначивши, що українська влада проявила витримку під час операції в східних областях країни, передає «УНІАН».

«Навпаки, Росія не зробила конкретних дій відповідно до женевських угод», - зазначено в заяві. Росія продовжує нагнітати напругу в Україні заявами і військовими навчаннями на кордоні з Україною, які викликають все більше занепокоєння, вважають лідери G7.

Один із представників Білого дому заявив, що нові фінансові обмеження можуть набути чинності вже у понеділок.

Нагадаємо, Росія закликає припинити будь-які бойові дії і насильство на сході України, йдеться в заяві МЗС РФ про ситуацію з виконанням женевських домовленостей.

За підсумками зустрічі Україна-ЄС-США-Росія, яка відбулася в Женеві 17 квітня, було досягнуто низку домовленостей, зокрема, щодо звільнення захоплених будівель в Україні та роззброєння незаконних збройних формувань.

21 квітня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що влада в Києві грубо порушує женевські домовленості. Того ж дня МЗС України заявило, що Росія не виконує женевські домовленості.

23 квітня Кабінет Міністрів відновив активну фазу антитерористичної операції (АТО) на сході України.

Ситуація в Україні «деградувала» через нездатність опозиції поважати домовленості з Віктором Януковичем.

21 лютого в Адміністрації Президента України підписано Угоду щодо врегулювання кризи в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325