Новому главі аграрного відомства Ігорю Швайці не вдається вирішити поточні і стратегічні проблеми української агропромислової галузі через відсутність діалогу з професійним співтовариством, повідомляє УНН з посиланням на галузевих експертів.

Зокрема, на думку лідера Української аграрної конфедерації Леоніда Козаченка, на сьогодні існує низка серйозних проблем, які потребують невідкладних рішень Міністерства у контакті з профільними асоціаціями.

«На жаль, такого контакту зараз немає», - констатує експерт.

На його думку, ця ситуація може призвести до зниження темпів зростання галузі, які спостерігалися останнім часом.

Аналогічної думки дотримується голова Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України Іван Томич.

«Кадрової політики в Міністерстві немає. Кадрова політика залишилася корупційною, малопрофесійною, у тих параметрах, в яких вона існувала за Януковича», - вважає він.

За словами експерта, про це свідчить збереження при владі глави підпорядкованої міністерству Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимира Горжеєва.

«Необхідна нова якість кадрової політики. Не за прейскурант хабарів входження у систему влади Міністерства, а за професійними, патріотичними якостями, порядності фахівців, які готові і здатні давати відповідь на ті виклики, які є», - підкреслив Іван Томич.

На думку директора асоціації «Союз птахівників України» Олександра Бакуменка, в Міністерстві повинна бути чітка система підбору кадрів.

«На жаль, наразі професійна громадськість практично не бере участі у процесі призначення в Міністерстві нових кадрів, у перевірці їхньої професійної придатності. Адже навряд чи хто може краще знати фахівців національної асоціації, яка представляє виробників у певному сегменті економіки. А у нас призначаються люди, які взагалі нічого не розуміють у конкретній справі. Це реальна проблема. Якщо б у цьому процесі було задіяне експертне середовище, було б менше помилок і більше прозорості», - вважає Олександр Бакуменко.

На загальну думку експертів, для виправлення ситуації в галузі міністру аграрної політики потрібно виробити нову політику, спрямовану на максимальне залучення професійного експертного співтовариства у процес прийняття рішень.

«Потрібно зрозуміти, що сьогодні ніхто не хоче зла міністрові, ніхто не просуває особисті інтереси. Всі хочуть одного - розвитку галузі, щоб усі отримували однакову увагу Міністерства і уряду, щоб були умови для інвестування в галузь отриманого прибутку», - вважає Леонід Козаченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286