Президент РФ Володимир Путін різко засудив спроби київської влади використовувати Збройні сили проти мирних громадян на південному сході України.

Про це він заявив федеральному канцлеру Федеративної Республіки Німеччина Ангелі Меркель у розмові телефоном, повідомляє прес-служба Кремля.

Путін і Меркель обмінялися думками щодо критичної ситуації, яка складається в Україні, у тому числі «з урахуванням небажання київської влади виконувати женевські домовленості від 17 квітня 2014 року».

«Путін різко засудив спроби режиму в Києві використовувати Збройні сили проти мирних громадян на південному сході країни», - заявили у Кремлі.

Обговорено також питання, що стосуються діяльності в Україні моніторингової місії ОБСЄ.

Лідери обох країн наголосили на важливості якнайшвидшого проведення переговорів з питань безпеки постачання і транзиту російського газу за участю представників Росії, Євросоюзу та України.

Як повідомляв ForUm, у четвер, 24 квітня, в ході проведення антитерористичної операції підрозділи Міністерства внутрішніх справ та Міністерства оборони України деблокували і знищили 3 блокпости незаконних збройних формувань у північно-східній частині Слов'янська. Знищено 5 терористів.

Пізніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що у зв'язку з початком активної фази операції українських силовиків на південному сході України батальйонні та тактичні групи Південного і Західного військових округів почали навчання в прикордонних з Україною районах.

Президент Росії Володимир Путін того ж дня заявив, що якщо київська влада почала застосовувати армію проти населення всередині України, це дуже серйозний злочин проти свого народу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

622