Голова Ради Федерації Валентина Матвієнко вважає неприпустимим використання російських військ для врегулювання конфлікту на південному сході України, повідомила Матвієнко журналістам у п'ятницю.

«Я навіть не хочу розглядати такі сценарії. Ми не маємо права допустити громадянської війни і посилення ескалації на південному сході», - сказала вона, зазначивши, що ситуацію на південному сході України потрібно врегулювати в ході переговорів, повідомляє РІА «Новости».

Як повідомляв ForUm, у четвер, 24 квітня, в ході проведення антитерористичної операції підрозділи Міністерства внутрішніх справ та Міністерства оборони України деблокували і знищили 3 блокпости незаконних збройних формувань у північно-східній частині Слов'янська. Знищено 5 терористів.

Пізніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що у зв'язку з початком активної фази операції українських силовиків на південному сході України батальйонні та тактичні групи Південного і Західного військових округів почали навчання в прикордонних з Україною районах.

Міністерство закордонних справ України зажадало від Росії надати роз'яснення щодо проведення навчань біля кордону.

В.о. міністра оборони України Михайло Коваль заявив, що російські війська не порушували український кордон у рамках маневрів у середу, проте Збройні сили України готові до відбиття агресії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318