США готові запровадити санкції проти «Газпрому» і російських банків. Про це повідомив сенатор США від штату Мічиган, голова Комітету з питань збройних сил Сенату США Карл Левін під час брифінгу в Києві.

«Ми повинні більш доцільно скористатися тими повноваженнями, які дають можливість впровадити санкції проти фінансів, енергетики, машинобудування та оборонного сектора Росії, щоб Путін заплатив належну ціну за незаконні дії Росії проти України. Також повинні бути покарані російські спроби підірвати демократичні процеси в Україні», - заявив він.

«Є закон, який дає наказ скарбниці США вжити заходів проти російських активів, кореспондентських рахунків, - там мільярди доларів, їх можна заморозити зараз, за виконавчим наказом президента США Барака Обами», - сказав Левін, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив: «Наявних повноважень достатньо, щоб вжити дуже потужних заходів санкцій проти російських банків, які мають кореспондентські рахунки в США, у тому числі «Газпрому».

Як раніше повідомляв ForUm, президент Росії Володимир Путін заявляє, що санкції Заходу завдають шкоди Росії, але мають «абсолютно некритичний характер».

У березні США і ЄС запровадили санкції стосовно Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

433