Питання з операціями для оформлення нерухомості в Криму, що є власністю українських громадян, має бути врегульовано на міждержавному рівні.

Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, заявив голова Української асоціації бюро технічної інвентаризації «Укртехінвентаризація» Олександр Черноморов у ході прес-конференції.

За його словами, як би не сперечалися політики, людей змушуватимуть переоформляти право власності в Криму згідно із російським законодавством.

«Якщо це зробити, об'єкт і надалі буде існувати. Можна цього не робити, і тоді виникає більший ризик втратити свою нерухомість», - сказав експерт.

Черноморов переконаний, що необхідно впливати на державні органи з тим, щоб якомога швидше шляхом міждержавних угод це питання було вирішене.

На сьогодні, як зазначив експерт, є багато звернень українських громадян з питанням про те, що робити з нерухомістю в АРК.

За його словами, виникає кілька нюансів при операціях з нерухомістю.

Так, виникає проблема, коли є покупець, але не можна продати майно, бо складно громадянину Росії запросити нотаріуса оформляти операції у той же Херсон, Миколаїв Запоріжжя, як це пропонує Україна. Оформити операцію в Криму зараз неможливо, оскільки зараз там немає навіть російської печатки нотаріусів.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220