Представник України в раді безпеки ООН Юрій Сергєєв розповів, що під час військових навчань на кордоні з Україною Росія зосередила артилерію, установки «Град» і близько 200 танків. Про це він заявив в інтерв'ю «Голосу Америки», повідомляє «ВВС-Україна».

За словами Сергєєва, на кордоні з Україною перебуває кілька угруповань військ РФ - це спільні навчання груп військ Західного і Південного військових округів.

«З південно-східної сторони ми помітили велике скупчення артилерії, танків та особового складу з Центрального і Північного округів, а також танки, артилерію та установки «Град» - дуже небезпечну зброю, яку використовували в Чечні», - розповів Сергєєв.

Він зазначив, що Росія намагається надати легітимного характеру «своїй можливій агресії, як це сталося, наприклад, в Абхазії чи в Криму, де вони підтримали невелику групу сепаратистів, що захопили владу і парламент».

Нагадаємо, 24 квітня Росія почала навчання в прикордонних з Україною районах.

Міністерство закордонних справ України зажадало від Росії надати роз'яснення щодо проведення навчань поблизу кордонів з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328