Апеляційний суд Київської області скасував рішення Бориспільського міськрайонного суду про закриття кримінального провадження за фактом загибелі колишнього лідера партії «Народний Рух України» В'ячеслава Чорновола і відправив справу на повторне розслідування до прокуратури. Про це повідомив син загиблого, екс-депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл.

«Сьогодні суд у повному обсязі задовольнив нашу апеляційну скаргу... Він скасував вирок суду першої інстанції і повернув справу на дорозслідування», - повідомив він.

Чорновіл зазначив, що на судовому засіданні були відсутні водій КамАЗа Володимир Куделя, учасник ДТП в якій загинув лідер НРУ, та його адвокати.

У той же час прокурор на засіданні Апеляційного суду не змінив позицію державного обвинувачення і протестував проти задоволення апеляційної скарги, повідомляють «Українські новини».

У зв'язку з цим Чорновіл звернувся до першого заступника генерального прокурора Миколи Голомші, який колись розслідував справу про загибель лідера НРУ.

Екс-депутат просив Голомшу змінити позицію прокуратури і підтримати апеляцію, а також вжити всіх можливих заходів для встановлення винних у загибелі його батька.

Як раніше повідомляв ForUm, 21 січня Бориспільський міжрайонний суд закрив справу про загибель лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.

Чорновіл трагічно загинув в автокатастрофі на трасі Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

386