Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан проводить у столиці Словаччини Братиславі переговори про забезпечення постачання природного газу з країн ЄС і вирішення питань про посилення енергетичної безпеки України, повідомили у прес-службі українського міністерства.

Так, Продан зустрічається з міністром економіки Словаччини Томашем Малатінскі і єврокомісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером.

Напередодні офіційний представник Єврокомісії повідомив, що три сторони домовилися зустрітися в цьому форматі, щоб підготувати угоду про меморандум стосовно порозуміння щодо зворотних газових потоків зі Словаччини в Україну.

«Єврокомісія впевнена, що меморандум про порозуміння щодо реверсивних потоків може бути підписаний в найкоротші терміни між двома операторами трубопроводів у Словаччині (Eustream) та в Україні (Uktransgas)», - зазначили в Єврокомісії.

Нагадаємо, 23 квітня Продан заявив, що чотиристоронні газові переговори за участю представників Європейського Союзу, України, Росії і Словаччини, проведення яких було заплановано на найближчий четвер у Братиславі, не відбудуться.

Раніше Продан заявляв, що газові переговори можуть відбутися 24 квітня в Братиславі. За його словами, з відповідною пропозицією виступила російська сторона і Єврокомісія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298