Перші кроки до національного примирення в Україні має зробити київська влада. Таку позицію озвучив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

За словами російського міністра, київська влада має «всотувати» вимоги регіонів і вести діалог. «У нас немає ніяких сумнівів, що перші кроки має зробити київська влада, - сказав міністр. - Це абсолютно незаперечна річ, і йти від неї вбік і намагатися, як це роблять наші західні партнери, представляти справу так, що в Києві «запанували ангели» і вони все роблять правильно, це некоректно».

Лавров також зазначив, що в останні місяці в Україні відбулося не роззброєння незаконних формувань, а навпаки, опора на них. І це, зокрема, стало причиною загострення ситуації на південному сході країни, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Те, що зараз відбувається в Слов'янську, і те, що вночі сталося в Маріуполі, це результат безвідповідальної політики, яка спирається на ультранаціоналістичні, екстремістські, багато в чому неонацистські угруповання, яких необхідно було відповідно до угоди від 21 лютого роззброїти», - зазначив міністр.

Нагадаємо, 23 квітня Кабінет Міністрів відновив активну фазу антитерористичної операції (АТО) на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261