Тимчасова слідча комісія Верховної Ради закінчила перевірку фактів витіснення людей з Майдану Незалежності в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року . Про це заявив голова ТСК Геннадій Захарченко, повідомляє ВВС Україна.

Комісія дійшла висновку, що керівником злочинної організації, яка організувала розгін Євромайдану, був колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

До цієї організації також входили: заступник міністра внутрішніх справ Ратушняк, начальник Головного управління МВС у Києві Валерій Коряк, заступник начальника ГУ МВС України в м. Києві з громадської безпеки Петро Федчук, начальник управління громадської безпеки ГУ МВС в м. Києві Мариненко, начальник спецпідрозділу "Беркут" ГУ МВС України в Києві Сергій Кусюк.

ТСК вважає, що є всі підстави для вручення зазначеним особам повідомлення про підозру у скоєнні злочину. Напрацьовані комісією матеріали спрямували в.о. генпрокурора Олегу Махніцькому.

Як раніше повідомляв ForUm, колишній начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Валерій Коряк та його заступник з громадської безпеки Петро Федчук оголошені в розшук.

Начальник столичної міліції Валерій Коряк заявив, що особисто віддав наказ про застосування «Беркуту» для розгону активістів Євромайдану в Києві.

Нагадаємо, 30 листопада у зв'язку з низкою сутичок та інцидентів, які відбулися на Майдані Незалежності в Києві, міліцією було прийнято рішення про витіснення людей з головної площі столиці.

Після нічних подій на Майдані до медиків звернулося 35 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

580