Знизити протестні настрої може грамотна політика економічного блоку уряду. Про це в коментарі Forum'у заявив перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності, депутат від ВО «Свобода» Олексій Кайда.
 
Так, коментуючи прогнози про зростання протестних настроїв у суспільстві в зв'язку із суттєвим подорожчанням життя, він сказав: «У політиці ніколи не можна говорити «ніколи». Тому все можливо. І, думаю, Кабмін, перш за все, поставить завдання перед НБУ і Мінфіном, Мінекономрозвитку про вирівнювання ситуації, відповідного індексування зарплат бюджетників».

Крім того, Кайда не виключив, що індексація зарплат і пенсій може бути проведена повторно, через квартал. «Це було б розумно і грамотно», - акцентував він.

На запитання, чому на тлі стабілізації гривні ціни в Україні продовжують зростати, а бензин не дешевшає, Кайда сказав, що це пов'язано з негативними очікуваннями бізнесу і «російським чинником».

«Зараз уповільнилися темпи інвестицій в Україну, а, напевно, найбільшим постачальником нафтопродуктів була Росія. Зараз припинилося постачання, тому дорожчає бензин, нафта, а звідси зростання цін на хліб, проїзд. Але з часом це стабілізується», - сказав Кайда.

Юлія Артамощенко,


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222