В рамках акту терористичної операції 23 квітня Служба безпеки України затримала двох особливо небезпечних злочинців, які входили в диверсійну групу офіцера ГРУ ГШ ЗС РФ Ігоря Стрєлкова. Про це сьогодні на брифінгу повідомила начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

За її словами, за координації кримської організації «Руська єдність» і членів розвідувально-диверсійної групи Збройних сил Росії громадянин України організував захоплення адмінбудівель у містах Артемівськ і Слов'янськ. Також він відповідав за постачання вогнепальної зброї особам, залученим в екстремістські дії та акції протистояння правоохоронним органам.

Встановлено, що в період з 7 по 20 квітня цей чоловік перебував у Криму, де проходив відповідний інструктаж за участю представників російських спецслужб і дипломатів Генконсульства РФ у Сімферополі щодо напряму подальшої роботи для дестабілізації ситуації і в південно-східних регіонах України для посилення сепаратистського руху, повідомляє «УНІАН».

Другим затриманим є громадянин Росії, який в'їхав в Україну, використовуючи документи прикриття - паспорт громадянина України.

Після затримання обох цих чоловіків їхнє оточення намагалося перехопити автомобіль, на якому транспортували затриманих.

Як зазначила Остапенко, аналіз даних, які має у своєму розпорядженні СБУ, свідчить, що затриманий громадянин України може бути технічним спеціалістом, який відповідає за шифрований зв'язок з центром управління диверсійних операцій і користується позивним «Ластівка», а також має важливу інформацію щодо діяльності диверсантів в Україні.

У затриманих вилучено комп'ютерну техніку і засоби зв'язку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

912