Опозиція і влада поки не можуть домовитися стосовно пунктів меморандуму про порозуміння. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в кулуарах парламенту заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Ми вчора близько двох годин в кабінеті у Турчинова обговорювали питання, які гостро стоять у нашій країні. На жаль, змушений констатувати, що стосовно жодного питання, ні щодо мови, ні про зміну Конституції у нас предметної розмови не вийшло», - зазначив він.

Єфремов також наголосив, що не виходить і розмови про амністію, що стосується активістів у східній Україні.

Він пояснив це тим, що самі люди не вважають себе злочинцями. На його думку, це питання потрібно приймати вже після виконання тих пунктів, які вимагає населення цього регіону.

За його словами, на сьогодні Партія регіонів та влада частково сходяться в питаннях, пов'язаних із децентралізацією.

«Говоримо про те, що будемо обирати виконкоми, але при цьому не сходимося в питаннях виборів голів рад. Вони кажуть, що ці кандидати повинні обиратися депутатами. Ми бачимо, що люди хотіли б прямих виборів, - заявив він.

Єфремов підкреслив, що партія замовила соцопитування щодо цієї теми й після отримання результатів, «намагатимемося довести владі, що це вимога людей, а не просто наша опозиційна».

За його словами, немає чіткості і щодо питання бюджетного перерозподілу. «Поки професійна серйозна робота з боку влади в цьому напрямі не ведеться», - підсумував Єфремов.

Нагадаємо, 17 квітня лідерам фракцій і груп не вдалося домовитися щодо спільної заяви стосовно ситуації в Україні.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185