Два Папи Римських - Іван ХХІІІ і Іван Павло II будуть зараховані до лику святих, повідомляє Reuters.

На церемонію канонізації, яку в неділю, 27 квітня, проводитиме чинний понтифік Франциск, з'їжджаються сотні тисяч паломників з усього світу. Крім того, у Ватикан прибудуть 19 глав держав та 24 прем'єр-міністри. Доступ на церемонію відкриють для всіх охочих, але місця на площі Святого Петра може вистачити не всім.

Рішення про причислення понтифіків до лику святих було прийнято в червні 2013 року.

Канонізація можлива лише після підтвердження двох створених чудес. Однак у випадку Івана Павла ІІ папа Франциск пішов на відступ від правил: поки вдалося довести лише одне з них. Його молитвами була зцілена жінка з Коста-Рики, яка страждала на невиліковну хворобу. Рішення про причислення до лику святих було прийнято за сукупністю заслуг покійного перед церквою.

Папа Іван XXIII був понтифіком з 1958 по 1963 рік. Він виступав за модернізацію Другого Ватиканського собору. Його вважають одним із найбільш авторитетних понтифіків у лавах консерваторів, пише «Lenta.ru».

Іван Павло II на прізвисько «добрий папа» стояв на чолі Римської католицької церкви 27 років, з 1978 року. Він був одним із наймолодших понтифіків і, крім того, першим неіталійським Папою більш ніж за 400 років. Католики вимагають канонізувати Івана Павла II з дня його смерті у квітні 2005 року. Завдяки частим поїздкам по світу понтифік здобув неабияку популярність у вірян. У 2011 році він був беатифікований, тобто зарахований до лику блаженних.

При цьому, у вівторок, 23 квітня, пам'ятник Івану Павлу II у Польщі був осквернений. Невідомі облили фарбою монумент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264