Глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив про відсутність доказів участі Російської Федерації у військовій діяльності в Україні. Про це Лавров заявив в інтерв'ю телеканалу Russia Today.

Лавров зазначив, що Росія задовольнила запит на проведення інспекції в рамках так званого Віденського документа 2011 року та Договору з відкритого неба: інспектори відвідали райони розміщення військ, що беруть участь у навчаннях, і провели спостережні польоти над цими районами.

«Ніхто з них - ні американці, ні українці, ні європейці - не знайшов жодного доказу участі Росії у військовій діяльності, що загрожує Україні», - заявив міністр.

При цьому Лавров додав, що РФ не заперечує перебування додаткових військ на російсько-українському кордоні.

«Росія ніколи не заперечувала, що спрямувала на російсько-український кордон додаткові війська. Так само вчинила й українська влада, перевівши частину військ у південно-східні регіони країни», - сказав Лавров.

Нагадаємо, 25 березня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров запевнив, що Росія не має наміру використовувати військову силу в східних та південних областях України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що влада України не допустить реалізації плану вторгнення російських військ на територію країни і подальшої дестабілізації ситуації.

Контррозвідка Швеції виявила, що розвідувальна діяльність Росії активізувалася у зв'язку з подіями в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256