Влада маніпулює статистикою, оскільки зниження рівня безробіття при падінні виробництва є неможливим. Про це Forum'у заявив народний депутат від фракції ПР Володимир Олійник, коментуючи офіційні дані Державної служби статистики України, згідно з якими рівень безробіття знизився до 1,8%.

«Зниження рівня безробіття на тлі падіння виробництва майже на 7% - це ноу-хау. Великий, середній, малий бізнес змушений сьогодні скорочувати людей. Тоді до нас зі всього світу повинні приїжджати і дивитися, як ми змогли цього досягти. Але, як було сказано: у нас існує три речі - брехня, велика брехня і статистика. І тут треба розібратися, хто і як рахує. Може було дано завдання, а хтось перестарався, і вийшла така нереальна картина? Потрібно поставити питання: хто в державі цю функцію виконує, і чи немає штучного коригування», - сказав він.

За його словами, при зниженні виробництва скорочення безробіття можливо тільки за однієї умови. «Хай Господь милує нас, але це можливо за високого рівня смертності», - підсумував парламентарій.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212