Влада проводить антисоціальну політику і намагається прикрасити негативні наслідки хорошою статистикою. Про це в коментарі Forum'у заявив народний депутат від фракції КПУ, голова комітету ВР з питань соціальної політики та праці Петро Цибенко.

Так, за його словами, індексація мінімальної зарплати та пенсії з урахуванням офіційного показника рівня інфляції 2,2% не є допомогою людям. «Така індексація, на такий відсоток, - що мертвому припарка», - обурився він.

Також, коментуючи інформацію про те, що в Україні рівень безробіття знизився, Цибенко заявив, що цього просто не може бути. «Виходить, у нас казкова країна. Все у нас відбувається інакше, ніж у всіх, і навіть закони земного тяжіння не діють. Та кожна розумна людина розуміє, що не може бути зниження рівня безробіття, коли підприємства закриваються! А зниження офіційних показників значить тільки одне: зростає приховане безробіття, в тому числі, відпустки за свій рахунок, сезонний фактор, і найстрашніше - люди махнули рукою на державу і їдуть за кордон у пошуках шматка хліба», - пояснив парламентарій.

«Сьогодні багато говориться про події на Сході. Я розумію, що влада намагається продиктувати переможеним думку переможця. Але є ще одна причина того, що заворушення на Сході тривають: влада хоче відволікти увагу громадян від того, що відбувається в країні, що насувається не просто погіршення ситуації, а гуманітарна катастрофа. В її основі зупинка низки норм законодавства в частині соціального захисту найбільш незахищених верств населення, заморожування мінімальних зарплат і пенсій, а також обвал виплат при народженні дитини. Це тільки маленька частина. Поки люди не відчули особливо наслідків, справжні проблеми почнуться з 1 травня. Головний «подарунок» влада приготувала трудящим до 1 Травня: збільшення тарифів і цін на енергоносії», - упевнений нардеп.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145