Український уряд спрямував Міжнародному валютному фонду (МВФ) звернення про надання кредиту і сподівається до кінця місяця отримати відповідь. Про це, як передає кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання уряду, повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Учора ввечері ми ухвалили розпорядження, яким затвердили текст звернення до МВФ про отримання кредиту та поновлення програми з МВФ, яка дасть можливість стабілізувати економічну ситуацію в Україні. Урядом вже багато зроблено для цього і, я сподіваюся, що до кінця поточного місяця МВФ розгляне наше прохання і прийме відповідне рішення», - сказав Яценюк.

У свою чергу, міністр фінансів Олександр Шлапак зазначив, що вчора пізно вночі відповідні документи були відправлені українською стороною. «Вашингтон їх отримав. Наша місія підготувала весь необхідний пакет», - повідомив міністр фінансів.

«Будемо чекати рішення ради МВФ. Яким воно буде, думаю, ми дізнаємося у найближчі 10 днів», - підсумував Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард не виключає, що Виконавча рада МВФ може зібратися для ухвалення рішення щодо виділення кредиту Україні найближчим часом.


Тетяна Мацур,


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263