Український народ одурманили політики, вважає президент Білорусі Олександр Лукашенко. Про це він заявив сьогодні, звертаючись з посланням до білоруського народу і національних зборів.

«Білоруси повинні допомогти українському народові всім, чим можна. Підкреслюю: якщо для цього потрібно поїхати в Україну і там ми бачитимемо, що ми щось можемо зробити, ми це зробимо. Головне, що сьогодні відбувається в Україні, - там народ очманів. Одурманили його політики, народ не бачить виходу. Одні кричать про асоціацію, інші кричать про федералізацію, треті - ще про щось. Народ же не розуміє, що таке асоціація, федералізація. Його кличуть на барикади провокатори, різна погань з усіх боків. Треба зупинитися, треба людям сказати, що це таке, треба людям дати подумати і зробити усвідомлений вибір», - сказав Лукашенко.

На його думку, для цього Україні потрібні справжні лідери. «Потрібні лідери нормальні, не ті, які зарвалися, які не загрузли в корупції, які не відбудували на цій бідноті українській свої особняки і нажили свої статки. Ось головна суть сьогодні», - вважає Лукашенко, повідомляє «УНІАН».

Він також вважає, що якщо в Україні «почнеться стрілянина з двох або трьох боків», цей конфлікт неможливо будемо погасити. «Тому що за наш з вами час цей двадцятирічний, у світі в різних точках існують мільйони найманців, бандитів, які фінансуються пріоритетно найсучаснішою зброєю. І вони будуть стягнуті сюди. Всі конфлікти будуть в світі погашені, а проти Росії стягнуть усіх. Буде палахкотіти Україна - від цього український народ нічого не отримає, і опуститься Росія. Цього допустити не можна», - підкреслив президент Білорусі.

Як заявив Лукашенко, щоб цього не допустити, білоруси готові працювати.

«Ось моя принципова позиція і оцінка того, що відбувається: одурманили народ, і на цій хвилі відбуваються події, які ми бачимо. Ви знаєте, я думаю, що цим не закінчиться. Мені здається, що там черговим Майданом навіть не обійтися, якщо там не заспокоїти ситуацію», - сказав Лукашенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

809