Набуло чинності рішення ЄС про одностороннє зниження мита на українські товари на ринок Європейського Союзу.

«Мита на товари, вироблені в Україні, повинні бути знижені чи скасовані», - йдеться в Офіційному журналі ЄС.

Йдеться, зокрема, про те, щоб почати в односторонньому порядку зменшувати або усувати мито ЄС на товари, вироблені в Україні. Разом із тим, ці заходи не спрямовані на те, щоб замінити зону вільної торгівлі, і діятимуть тільки обмежений період: до 1 листопада 2014 року.

Такий односторонній захід встановить пільговий доступ на ринок ЄС для українських експортерів згідно із графіком поступок, які були досягнуті в ході переговорів про зону вільної торгівлі. У свою чергу, Україна не повинна надавати додатковий доступ для експорту з ЄС. Передбачається, що тимчасова відміна митних зборів буде повною або частковою, залежно від сектора, і призведе до економії 500 млн євро.

Очікується, що торговельні преференції для України набудуть чинності протягом двох тижнів після публікації.

Як відомо, 14 квітня Рада ЄС схвалила рішення Єврокомісії в односторонньому порядку знизити мито для українських товарів на європейському ринку.

Європейська комісія ухвалила рішення тимчасово, до 1 листопада 2014 року, знизити мита на українські товари, що постачаються в країни ЄС.

21 березня у Брюсселі підписано політичну частину Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна буде готова підписати економічну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом після президентських виборів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

969