США підтримують зміни в Україні. Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден на зустрічі з в.о. Президентом України, головою Верховної Ради Олександром Турчиновим, повідомляє прес-служба парламенту.

«Байден зазначив, що США вітають і підтримують зміни в Україні і готові всіляко допомагати на цьому шляху», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Турчинов наголосив, що сьогодні в Україні відбувається «відновлення та реформування всієї вертикалі виконавчої влади».

«Ми плануємо поетапно оновити всю систему владних інститутів та відносин між громадянами і державою», - сказав він, зазначивши, що особлива увага приділяється децентралізації влади і наданню регіонам більшої самостійності та можливості «самостійно призначати своїх керівників і розпоряджатися бюджетом».

Говорячи про агресію Російської Федерації проти України, Турчинов заявив, що більшість українців виступає за єдину, неподільну, унітарну, демократичну Україну з урахуванням збільшення і розширення прав регіонів».

«Українці готові захищати свою країну від військової агресії Російської Федерації», - підкреслив він.

Турчинов також зазначив, що, «на жаль, ні РФ, ні її терористичні спецпідрозділи, що присутні в Україні, демонстративно не збираються виконувати домовленості, досягнуті в Женеві».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183