Глава МЗС РФ Сергій Лавров у телефонній розмові з держсекретарем США Джоном Керрі звернув увагу на необхідність негайного і повного виконання нинішньою українською владою положень Женевської заяви.

У МЗС РФ нагадали, що заява передбачає, зокрема, «відмову від насильницьких дій і запуск загальнонаціонального діалогу щодо нової конституції за участю всіх основних політичних сил і регіонів».

Глави зовнішньополітичних відомств домовилися продовжити щільні контакти в інтересах якнайшвидшої нормалізації обстановки в Україні, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Глави зовнішньополітичних відомств продовжили обговорення можливості міжнародного сприяння в подоланні внутрішньої політичної кризи в Україні, розвиваючи чотиристоронню зустріч, що відбулася напередодні в Женеві», - інформували в російському дипвідомстві.

Розмова відбулася за ініціативою американської сторони.

Нагадаємо, за підсумками зустрічі Україна-ЄС-США-Росія, яка відбулася в Женеві 17 квітня, було досягнуто низку домовленостей, зокрема, щодо звільнення захоплених будівель в Україні та роззброєння незаконних збройних формувань.

У МЗС України заявили, що уряд робить першочергові кроки з метою деескалації ситуації у східних областях України та реалізації домовленостей за результатами чотиристоронньої зустрічі в Женеві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

367