Україна хоче залучити представників моніторингової місії ОБСЄ до процесу передачі захоплених будівель у східних областях України. Про це повідомив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця на прес-брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі у Києві.

За його словами, на сьогодні запланована його зустріч із послом Швейцарії в Україні, як країни, яка зараз головує в ОБСЄ, та із заступником керівника моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

«Ми хочемо обговорити з ними питання графіка і залучення представників моніторингової місії ОБСЄ до процесу деескалації, до передачі будівель», - сказав Дещиця, повідомляє «УНІАН».

За його словами, представники моніторингової місії ОБСЄ вже перебувають у східних регіонах України, зокрема десять із них - у Донецьку. Загалом, за словами Дещиці, в Україні перебуває понад 100 представників моніторингової місії ОБСЄ.

Він сказав, що у зв'язку з необхідністю реалізації Женевських домовленостей, Україна проситиме, щоб у Донецьк керівництво місії спрямувало більшу кількість представників місії.

Також глава МЗС зазначив, що посол Швейцарії в Україні уже має досвід передачі захоплених будівель і був присутній під час передачі будівлі Київської міської державної адміністрації в лютому цього року.

«Мої попередні розмови підтвердили, що він готовий взяти участь у подібного роду заходах в Донецькій чи Луганській областях», - сказав Дещиця.

Як раніше повідомляв ForUm, за результатами зустрічі в Женеві стосовно ситуації в Україні 17 квітня була досягнута домовленість щодо конкретних кроків, які мають на меті деескалацію напруженості і відновлення безпеки всіх громадян.

Міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхалтер, яка головує в ОБСЄ, заявляє про готовність моніторингової місії організації взяти на себе головну роль у допомозі українській владі у реалізації заходів, узгоджених у ході переговорів у Женеві щодо врегулювання кризи в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

384