Створення Державної служби фінансових розслідувань є необхідним для скорочення кількості контролюючих органів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході години запитань до уряду в парламенті заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Нині у нас існує податкова поліція згідно із законом України «Про податковий кодекс». Що запропонував уряд? По-перше, підготовлено проект закону про створення служби фінансових розслідувань. Мета його ухвалення - з семи контролюючих органів, які ходять до підприємців «як за святою водою», але не з метою допомоги, а щоб викачати з кишені гроші на хабар, зробити одну-єдину службу, яка матиме право перевірки економічних і фінансових питань підприємницької діяльності», - сказав він.

Таким чином, за словами Яценюка, у таких установ, як МВС, де є Управління боротьби з економічною злочинністю, як СБУ, де є Департамент боротьби з котррозвідувальною діяльністю в економіці, заберуть повноваження. «Ні ці, ні інші установи не мають жодного стосунку до підприємницької діяльності», - пояснив прем'єр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за розробку нового Податкового кодексу.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

572