Держава має розробити спеціальний пакет заходів соціального захисту кримчан, які переїхали на материкову частину України. Про це заявила кандидат у президенти Наталія Королевська під час свого візиту до Криму.

«Влада має надати кримчанам можливість отримати статус біженців або переміщених осіб. У пакеті заходів соціального забезпечення необхідно передбачити додаткову соціальну допомогу», - сказала вона.

Перебуваючи в Криму, Королевська разом зі своєю командою та соратниками вже допомогли переїхати кільком сім'ям на материкову частину України. У цих родин раніше не було фінансової можливості це зробити. Подібні дії, на думку політика, не вирішать проблему комплексно, адже таких сімей на півострові сотні.

«Допомагаючи цим сім'ям, я зрозуміла, як необхідно діяти - держава зобов'язана вжити термінових заходів: організувати волонтерів, які допоможуть людям переїхати. А також підтримати кримчан, які вже виїхали і починають облаштовуватися в інших регіонах України», - сказала вона.

Королевська нагадала, що раніше вже зустрічалася з переселенцями із гарнізону Бельбек, які скаржилися на важкі житлові умови, заборгованість із заробітної плати та інші побутові проблеми. Тому вона закликала владу сконцентрувати ресурси і вирішити питання з житлом та робочими місцями для всіх переселенців на материкову частину.

«На прикладі Криму треба дуже чітко продемонструвати, що країна може захистити кожну людину. На це дивиться весь світ, вся Україна, й особливо жителі південного сходу», - сказала вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146