Народний депутат від фракції «УДАР» Сергій Каплін не розуміє, чому колеги по коаліції висувають його фракції претензії з приводу неголосування за деякі законопроекти і критику уряду. Про це він заявив у коментарі кореспонденту Forum'у.

«По-перше, «УДАР» не голосує за лобістські закони, які потрапляють у ВР після спонсорування окремими олігархами. По-друге, «УДАР» уже 50-й день вимагає від уряду чіткого плану реформ. Яценюк не повинен грати роль посла України в МВФ, який приходить щось підписувати в парламенті, щоб укотре отримати гроші в борг. Якщо Яценюк прийшов у Кабмін будувати піраміду, як Азаров, то це неправильно», - вважає нардеп.

Крім того, Каплін упевнений в тому, що представники влади зобов'язані виїхати на схід для врегулювання ситуації. «Деяких людей на сході дійсно лякає галицька манера спілкування деяких міністрів. Вони думають, що Швайка, Яценюк, Семерак та інші з рогами. Так от, треба їхати туди, розмовляти з людьми, доводити, що ці страхи даремні. Просто, дивлячись на ситуацію з Києва, зшити країну неможливо, а сьогодні біля людей на сході постійно перебувають не представники української влади, а ті, хто штовхає до сепаратизму», - сказав він.

Також Каплін наполягає на тому, що нардепи повинні брати активну участь у процесах формування політики безпеки України. «Тимошенко з Турчиновим зробили РНБО прохідним двором. Туди може зайти хто завгодно, якась жінка з вулиці. Це неправильно. Там повинні відпрацьовуватися секретні стратегічні речі», - підкреслив він.

«І які до нас можуть бути претензії, якщо ми вимагаємо чіткої програми дій. Не можна садити за кермо «КАМАЗу» людину без водійських прав відповідної категорії. Уряд зобов'язаний важко і системно працювати, заслужити довіру людей, уряд має бути технократичним і не повинен озиратися на свій рейтинг», - зазначив Каплін.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175