Сучасна критична обстановка в Україні створена невмінням політиків домовлятися, заявила директор агентства політичних консультацій Concept GRoup Юлія Комарова в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За її словами, починаючи з кінця 2013 року ситуація з жодного боку не потребувала радикальних рішень. «Більше того, домовленості між владою та опозицією вже були досягнуті - але порушені однією зі сторін, ця сторона відома. І з початку року відбувається те, що відбувається», - уточнила вона.

Вона зазначила, що невміння домовлятися є відомою проблемою політичних еліт України. «Але у деяких представників цих еліт невміння є особливо помітним. Не хотілося б переходити на особистості, але в новому керівництві України можна знайти такі приклади», - сказала експерт.

На думку Комарової, подібні якості керівників країни досить небезпечні для неї в критичний момент. «У подібному випадку керівник схильний чути тільки себе і своє найближче оточення. Та ще тих, хто за ним стоїть. Але в сьогоднішній ситуації вміння домовлятися, знаходити компроміси є особливо важливим. На жаль, дії офіційного Києва демонструють інше, навіть протилежне», - нарекла вона.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193