Народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, якого парламентарії вигнали з сесійної зали Верховної Ради, заявляє про порушення його прав. Про це він сказав у коментарі журналістам після того, як залишив сесійну залу парламенту.

«Не дають працювати народному депутатові», - заявив Олійник.

На запитання, чи залишить він взагалі зараз будівлю ВР, Олійник сказав, що поки залишиться в парламенті.

Водночас Олійник в цілому не захотів коментувати цю ситуацію і заявив, що порушуються права народного депутата.

«Я не хотів, щоб сьогодні через мене група депутатів зірвала засідання Верховної Ради», - сказав Олійник, повідомляє «УНІАН».

Крім того, Олійник відмовився відповідати на запитання, де він перебував останнім часом.

У свою чергу, один із депутатів, які супроводжували Олійника при виході із сесійної зали, зокрема, депутат від «Свободи» Ігор Мірошниченко, зазначив, що Олійник порушив права мільйонів українців, коли вносив ті закони, проти яких повстала вся країна і висловився весь цивілізований світ».

«Люди, які утверджують диктатуру в Україні, не мають права обіймати державні посади, ні, тим більше, називатися народним депутатом України», - сказав «свободівець».

На уточнююче запитання, що саме сталося в сесійній залі, Мірошниченко зазначив, що до Олійника підійшла група «свободівців» та позафракційний народний депутат Олег Ляшко і попросили його залишити сесійну залу.

«Вперше у житті він вчинив мудро, бо встав і вийшов. Тому що зривати засідання Верховної Ради абсолютно не годиться через якогось там Олійника», - сказав Мірошниченко.

Крім того, депутат висловив думку, що громадськість хоче від Олійника, щоб він написав заяву і склав свої повноваження, як Вадим Колесніченко.

Також Мірошниченко нагадав про появу в сесійній залі напередодні екс-першого віце-спікера Ігоря Калетніка і додав, що вчора депутати просто не зорієнтувалися, щоб вимагати від нього залишити сесійну залу.

Нагадаємо, сьогодні ряд парламентаріїв змусили регіонала Володимира Олійника, який сьогодні вперше з'явився після тривалої відсутності, залишити сесійну залу ВР.

Калетнік до вчорашнього дня також кілька місяців не з'являвся у ВР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

640