Стан економіки України не дає підстав робити дуже оптимістичні прогнози на 2014 рік. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час Години запитань до уряду заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

«Стан економіки дає підставу для помірного оптимізму на 2015-2016 року. У 2014 році, на жаль, такого сильного оптимізму немає. Його немає через розбалансовану макросистему, низький рівень конкурентоздатності національної економіки, зниження національних рейтингів, відтік капіталу за кордон, критично низькі валютні ресурси на тлі посилення девальваційних очікувань, тінізацію економіки та суттєве зниження інновацій у 2012 і 2013 роках», - сказав міністр.

При цьому Шеремета повідомив, що в першому кварталі поточного року рівень промислового виробництва уже знизився на 5%, будівництва - на 6,4 %, експорту - на 7,4 %.

«Якщо говорити про прогноз на 2014 рік, то перспективи розвитку економіки залишаються досить хиткими. Загрозою є накопичення зобов'язань і той рівень «зарегульованості» економіки, який протягом десятиліть показувала українська економіка», - підсумував міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, місія Міжнародного валютного фонду має намір рекомендувати раді директорів МВФ розглянути виділення Україні дворічного кредиту stand by коштів на загальну суму 14-18 млрд доларів.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259