Влада повинна докласти максимум зусиль для соціального захисту українців, які залишилися проживати в Криму, або прийняли рішення повернутися на материкову частину країни. Про це сказала кандидат на пост президента України Наталія Королевська, відвідавши Крим.

«Майже два місяці Крим залишається гарячою точкою на карті України і всього світу. Але ніхто повною мірою не займається соціальним захистом та допомогою людям. Я вважаю, що ми не маємо права залишати людей в такій ситуації напризволяще», - зазначила політик.

Перебуваючи в Криму, Королевська провела низку зустрічей із громадянами. Зокрема з тими, хто вже прийняв рішення залишитися громадянами України і продовжувати жити на півострові. З цими людьми політик обговорила найболючіші питання, з якими вони зіткнулися. «Зараз для них гостро стоїть питання отримання соціальної допомоги. Сьогодні уряд пропонує кримчанам їхати в Херсон, у тому числі і для отримання пенсії. Тільки уявіть, пенсіонерам з Керчі доведеться подолати близько 400 км, мінімум 6 годин поїздки. Це нонсенс», - сказала Королевська.

Тому, за її словами, українцям, які вирішили залишитися на півострові, держава зобов'язана гарантувати можливість легально проживати в Криму і зберегти роботу.

Також Королевська зустрілася з українцями, які збираються переїхати на материкову частину України. Таким людям, за її словами, держава повинна надати соціальний щит: забезпечити житлом та роботою, дати спеціальний статус переселенця і спеціальну допомогу.

«Ще раз повторюю - наші громадяни, опинившись у непростій ситуації, завжди повинні відчувати підтримку своєї держави. Це стосується як тих, хто залишається жити в Криму, так і тих, хто прийняв рішення переїхати на материкову частину України. Все, що я тут побачила, переконало мене поїхати в східні області, щоб донести реальну ситуацію», - зазначила Королевська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133