Послуги з харчування українських військовослужбовців надаються без перебоїв, заявив начальник Центрального управління продовольчого забезпечення Збройних сил України полковник Олександр Андрух під час брифінгу в прес-центрі Кабінету Міністрів.

«За останні місяці кількість особового складу ЗСУ, який забезпечується харчуванням, зросла в рази. Процес організації харчування в сьогоднішніх умовах значно ускладнився збільшенням чисельності військовослужбовців та їх виходом із пунктів постійної дислокації до місць виконання завдань», - наводить його слова прес-служба Міноборони.

Полковник Андрух наголосив, що всі військові частини та підрозділи Збройних сил, які залучаються до виконання завдань у польових умовах, забезпечені запасами продовольства за встановленими нормами. Приготування їжі здійснюється в польових та стаціонарних умовах штатними силами військових частин і позаштатними кухарями з використанням польових технічних засобів на продовольчих пунктах харчування та через суб'єкти господарювання.

«Послуги, що стосуються харчування, надаються безперебійно. Разом із тим у зв'язку зі збільшенням чисельності осіб, які мають право на забезпечення харчуванням, є потреба у збільшенні фінансування цих видатків до кінця року. Сьогодні як благодійну допомогу місцеві органи влади, підприємства різних форм власності та громадяни України надають військовим частинам продовольство, яке використовується для додаткового харчування військовослужбовців», - повідомив полковник.

Крім того, за його словами, Міноборони здійснило закупівлю продуктів харчування для комплектування наборів сухих продуктів.

Як пояснили у відомстві, збільшення числа осіб, які мають право на забезпечення харчуванням, відбулося за рахунок призову військовозобов'язаних на час проведення заходів мобілізації. Крім того, право на триразове харчування додатково отримали військовослужбовці військової служби за контрактом та офіцери військових частин, які виконують завдання з бойового злагодження у польових умовах. У пунктах постійної дислокації тільки військовослужбовці військової служби за контрактом мають право на забезпечення обідом коштом держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142