Франція погодилася надати Міністерству оборони України партію бронежилетів у вигляді гуманітарної допомоги.

Про це на брифінгу сказав тимчасовий виконувач обов'язків начальника центрального управління речового забезпечення тилу армії Збройних сил України Олег Довгалюк.

«Ми звернулися до міжнародних організацій, і не тільки військових, щоб вони надали нам допомогу... Французька сторона вже відгукнулася, бронежилети будуть доставлені з їхньої гуманітарної допомоги», - повідомив він.

Довгалюк зазначив, що зараз в української армії склалася критична ситуація з наявністю бронежилетів і кевларових шоломів, оскільки їх залишилася мінімальна кількість, передають «Українські новини».

Міноборони вже подало відповідну заявку й очікує, що з травня по липень усі частини Збройних сил будуть забезпечені достатньою кількістю бронежилетів і шоломів.

У той же час Міноборони констатує забезпечення всіх військовослужбовців формою та взуттям.

Довгалюк зазначив, що розпочаті розробки всього базового комплекту військовослужбовця виключно на українських підприємствах.

За його словами, базовий комплект для військовослужбовців, до якого входить також бронежилет, коштує близько 5 тис. гривень, а для спецназу - близько 10 тис. гривень.

Верховна Рада України ухвалила постанову «Про режим використання грошових благодійних пожертв на матеріально-технічне та медичне забезпечення Збройних сил України» (№4701).

51 млн гривень із перерахованих українцями на єдиний номер благодійної допомоги Міноборони буде перераховано на речове забезпечення армії, зокрема на придбання спальних мішків.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 березня в Україну для вітчизняних Збройних сил автомобільним транспортом прибула партія допомоги від американського уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167