Українські аграрії висловили недовіру міністрові АПК Ігорю Швайці через його неувагу до виникнення проблем у сільському господарстві. Про це в коментарі Forum'у заявив Генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа.

«Це рішення (висловлення недовіри міністрові АПК Ігорю Швайці - Ред.) було досить імпульсивним. На форум з'їхалися аграрії з усієї України і розраховували на присутність міністра, а не було навіть його заступника.

Оголосили перерву сподіваючись, що ще хтось прийде, але ніхто не прийшов», - сказав Лапа.

За його словами, висловити недовіру міністрові запропонували самі учасники форуму, а голова поставив це питання на голосування. Варто зазначити, що лише 4 учасників із 500 не підтримали цю пропозицію.

«Люди приїхали на форум із дуже радикальними настроями, тому фундаментальними причинами недовіри стала відверто кажучи дуже складна ситуація в нашому секторі. Грошей немає, реалізації торішнього зерна немає, кредитування немає, дивна ситуація з податковими пільгами. Хотілося поспілкуватися з міністром і напрацювати якісь загальні пропозиції, але ніхто з представників міністерства не прийшов», - пояснив він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198