Захід з тривогою сприймає економічну політику Києва, заявив економіст великого банку Goldman Sachs (США) Майкл Бретман в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За його словами, стабілізацію гривні після обвалу також не можна вважати однозначним позитивом, тому що в цілому ситуація свідчить про слабку контрольованість національного валютного ринку. «Центробанк явно робить недостатньо для регулювання ситуації. Це робиться помилково чи ще з якихось причин», - зазначив він.

За його словами, на тлі економічних проблем український уряд приділяє незаслужено багато уваги політичним питанням. «Але і в цьому особливого успіху не помітно. У такій ситуації, як сьогодні у вашій країні, уряд насамперед має екстрено налагодити справи в економіці, а вже потім займатися іншим. Перманентні переговори із Заходом про виділення фінансової підтримки - не єдине, що потрібно робити», - акцентував експерт.

Перш за все, у подібній ситуації, продовжив він, потрібно оцінювати внутрішні резерви, а не сподіватися на зовнішню допомогу. «Можливо, це Київ і робить, але, за нашою інформацією, надто велика ставка робиться на зовнішні кредити. Це надто спрощений підхід, не кажучи вже про те, що кредити у майбутньому доведеться віддавати», - резюмував фінансист.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110