Адвокат Андрій Федур, який представляє інтереси бізнесмена Сергія Курченка, заявляє, що кримінальних проваджень проти його підзахисного, швидше за все, не існує. Про це юрист заявив в ексклюзивному інтерв'ю журналу «Кореспондент».

«Курченка ніхто ніколи навіть не запрошував у правоохоронні органи, а ми з Інтернету дізнаємося, що його оголошено у розшук», - каже Федур.

Питання взагалі не в тому, щоб притягнути Курченка до кримінальної відповідальності. Я думаю, ті, хто ставить такі завдання, чудово розуміють: це нереально.

За його словами, кримінальні справи порушили щодо компаній, а не особисто акціонера.

«Арешти накладені не на майно, яке належить особисто Курченку, а на рахунки компаній, юридичних осіб», - розповів адвокат.

«Питання не в тому, щоб притягнути Курченка до кримінальної відповідальності. Я думаю, ті, хто ставить такі завдання, чудово розуміють: це нереально. А от створити йому масу проблем, навісити на нього ярлики, а паралельно по-тихому зруйнувати бізнес, забрати чуже – це, можливо, такий стиль наших правоохоронних органів», - вважає Федур.

Про підозри щодо Курченка Генпрокуратура оголосила 20 березня. Бізнесменові закидають «шахрайства і розкрадання», пов'язані з підприємством Укргазвидобування.

Сьогодні Курченко, за деякими даними, починає виправдувальні судові процеси в Люксембурзі для розморожування своїх активів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99