Владі необхідно запустити економіку, перекрити корупційні схеми і не посилювати кредитне навантаження на країну. Таку думку кореспонденту Forum'у висловив народний депутат від Партії регіонів Анатолій Близнюк.

«Дестабілізація в Україні уже впливає на всю Європу, і МВФ про це говорить. Але що стосується кредиту від МВФ, то спочатку потрібно подивитися на ситуацію очима простої людини. Людина бере валютний кредит за курсом, припустимо, 8 (грн за дол.) і розраховує 80 тисяч віддавати. Долар подорожчав, і віддати доведеться 130 тисяч, тоді як доходи заморожені, робоче місце можна втратити. Так може ця людина коли-небудь розрахуватися? Ні. І країна повинна міркувати так, як це робить кожна сім'я. Якщо у нас працює економіка, ми заробляємо більше, ніж плануємо платити, тоді ми можемо повертати, а якщо ми не працюємо і навіть не забезпечуємо свої внутрішні потреби, то залазимо в кабалу, яка доведе майбутнє покоління до дуже поганої ситуації», - сказав він.

У той же час Близнюк визнав, що Україні необхідні кредити. «Те, що ми не виживемо без кредитних грошей, - це 100%. Але якщо влада називає суму, що 100 млрд було вкрадено з допомогою схем і ми вжили антикризових заходів, потрібно припинити красти так, як крали і будуть ці 100 млрд, і не треба буде брати 24 млрд кредит», - заявив регіонал.

Політик наголосив, що Україні вкрай важливо збалансувати бюджет, а також стабілізувати соціально-політичну ситуацію, перестати ділити населення на російськомовних та україномовних.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

118