Росія не переходитиме на систему передоплати за газ для України ще місяць. Про це заявив президент РФ Володимир Путін під час «Прямої лінії».

«Якщо і за наступний місяць ніяких платежів не буде, згідно з контрактом перейдемо на передоплату», - сказав він, зазначивши, що борг України зростає. «Це означає, що Україна повинна буде заплатити гроші за місяць наперед, і ми поставимо їм рівно стільки, скільки вони заплатять», - пояснив президент.

«Це дуже важкий спосіб розрахунків, він може призвести до збоїв у транзиті нашого газу європейським споживачам», - підкреслив Путін, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Саме тому ми проявляємо таку корпоративність, здатність домовлятися і терпіння», - додав він.

«Ми можемо зробити це сьогодні, але, я сказав, ми чекатимемо», - повторив він. «Ми не наполягаємо на негайних платежах, ми розуміємо труднощі України, але ми просимо вас разом із нами включитися у цю роботу, взяти участь в порятунку української економіки», - заявив глава держави.

Нагадаємо, Путін спрямував листа лідерам європейських країн, які отримують російський газ транзитом через Україну, в якому заявив, що за останні роки Росія спрямувала досить значні фінансові ресурси для субсидування української економіки.

Раніше Путін просив уряд РФ і «Газпром» утриматися від переходу на передоплату за газ для України до проведення додаткових консультацій, якщо Київ на них погодиться.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247