Кількість зниклих безвісти під час аварії порома «Севол» (Sewol) біля берегів Південної Кореї зросла до 290, повідомляє ВВС News.

За даними влади, врятовано 179 осіб із 447, які були на борту.

Більшість пасажирів порома - школярі, які прямували на екскурсію островом Чечжу. Підтверджено загибель двох людей, ще 13 постраждали, коли стрибали під час аварії за борт судна, яке тонуло.

Пасажирське судно «Севол» (Sewol) зазнало аварії біля берегів Південної Кореї в середу вранці, 16 квітня. Спочатку влада повідомила, що врятовані 368 осіб, проте потім цю кількість було знижено до 179. Рятувальна операція триває з використанням суден і вертольотів південнокорейської берегової охорони, пише «Lenta.ru».

Трагедія сталася приблизно за 100 кілометрів від берега. Пором «Севол» вийшов з порту Інчхон і прямував у бік Чечжу. За попередніми даними, в умовах сильного туману судно налетіло на підводну скелю і почало тонути. В результаті пором повністю пішов під воду.

Розгнівані батьки дітей, які пливли на поромі, зібралися в школі. Від керівництва навчального закладу вони вимагають відповіді на запитання, чому судно вийшло в море, проігнорувавши повідомлення про погану погоду.

Як раніше повідомляв ForUm, з південнокорейського порома «Севол», який сів на мілину і затонув біля південно-західного узбережжя Корейського півострова, врятовано 368 осіб, 107 осіб вважаються зниклими безвісти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208