Народні депутати дозволяють собі бити журналістів, хамити й ображати працівників ЗМІ, при цьому ховаючись від відповідальності за депутатською недоторканністю і партійним корпоративним захистом, мають повністю бойкотуватися з боку всього медійного співтовариства. Про це заявив активіст ініціативи «Медіалюстрація» Андрій Куницький.

«Серед таких злісних ворогів журналістів і свободи слова є як регіонали з комуністами, так і нинішні провладні нардепи. Першим у нашому списку стоїть свободівець Ігор Мірошниченко».

За словами Куницького, «Медіалюстрація» не тільки домагатиметься максимальної відкритості від влади і політиків перед ЗМІ, але й через громадський тиск доводити справу до кінця. «В Україні є кілька медійних спільнот, які борються активістськими методами проти зловживань політиків і чиновників, вимагають притягнення їх до відповідальності та ін. Але на практиці все починається і закінчується одним - двома публічними акціями, - каже активіст «Медіалюстрації». - Я пам'ятаю тільки один випадок, коли журналісти домоглися покарання Олега Калашникова за побиття журналіста СТБ. Бойкот та активістські заходи зробили свою справу. Калашников не потрапив до списку Партії регіонів і був виключений із партії. Потрібно повторити цей позитивний досвід з нардепом-свободівцем Ігорем Мірошниченком».

Нагадаємо, 18 березня депутати від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Богдан Бенюк та інші прийшли в кабінет Пантелеймонова, кілька разів його вдарили і змусили написати заяву про відставку. Навіть після того, як на захист Пантелеймонова стали Національна спілка журналістів України, Незалежна медіа-профспілка України, «Стоп цензурі» та ін, Мірошниченко відмовився розмовляти з журналістами на цю тему і запропонував «перегорнути сторінку».

Активісти «Медіалюстрації» не збираються «перегортати сторінку» і звернулися до профспілкових та громадських журналістських організацій із закликом організувати ефірний бойкот Мірошниченку. Крім того, вони мають намір вимагати виключення Мірошниченка з фракції і партії «Свобода» й позбавлення його депутатського мандата.

Раніше цю ідею підтримав лідер «УДАРу» Віталій Кличко.«Товариство чекає правової оцінки свавіллю нардепів і притягнення їх до відповідальності. Переконаний, що таким вчинкам народних депутатів немає пояснення і виправдання. Україні не потрібні політичні мародери!» - підкреслив Кличко.

«В.о. генпрокурора «свободівець» Олег Махніцький пообіцяв, що розслідує цю справу і дасть об'єктивну відповідь, але хура й нині там», - констатує Куницький. - Тому ми ініціюємо процес медіалюстрації політиків та чиновників, що ігнорують ЗМІ або порушують наші права на свободу слова. Жоден чиновник або політик не уникне відповідальності».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

120