Протести на сході України потрібно розглядати комплексно й об'єктивно, заявив політолог Роман Сирінський в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За його словами, у виступах на Сході, звичайно, присутній елемент організації та підживлення ззовні. «Разом із тим, це поки що чи не єдина хвиля виступів проти деструктивної політики нового уряду. Зараз ми говоримо не про методи протестувальників, а про соціальну базу. Якби її не було, ніяка Росія не змогла б на рівному місці подібного спровокувати», - зазначив експерт.

І додав, що в Києві та інших регіонах також наростає соціальне невдоволення.

«Починаючи з березня в областях, які «перемогли» (Захід і Центр), було, що називається, не прийнято виступати проти «революційної» влади та її проявів. Водночас у народі зростає розчарування діями нового керівництва країни. І громадяни, і аналітики все частіше згадують приказку: хотіли як краще, а вийшло як завжди», - сказав фахівець.

Якщо уряд продовжуватиме непослідовні заходи з яскраво вираженим антисоціальним відтінком, продовжив він, то масові протести почнуться у всіх регіонах України. «Це вже відбувається, революційна ейфорія гасне. Люди починають розуміти, що політична криза принесла розруху та хаос - і нічого конструктивного. Кабмін наполегливо веде країну до колапсу і занепаду, і цього разу у населення може виникнути набагато стійкіше відторгнення «перемоги демократії» та її лідерів, ніж після 2004 р. Це може проявитися вже перед травневими виборами», - припустив Сирінський.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240