Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1183-VII «Про внесення змін до Кримінального кодексу України», повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Закон вносить зміни в санкції статей 110, 111, 113, 114 та 279 Кримінального кодексу України в частині збільшення строків позбавлення волі.

Так, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України каратимуться позбавленням волі на строк від 3 до 5 років. Ті ж дії, якщо вони вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, каратимуться позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Якщо ці дії призведуть до загибелі людей або інших тяжких наслідків, вони караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Державна зрада каратиметься позбавленням волі на строк від 12 до 15 років, диверсія та шпигунство каратиметься позбавленням волі на строк від 10 до 15 років.

Також закон доповнює Кримінальний кодекс України новою статтею 114-1, встановивши відповідальність за перешкоджання в особливий період законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань, утворених згідно із законом України.

Такі дії каратимуться позбавленням волі на строк від 5 до 8 років, а те ж діяння, яке призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків, - позбавленням волі на строк від 8 до 15 років.

Захоплення вокзалу, аеродрому, порту, станції або іншого транспортного підприємства, установи або організації каратиметься позбавленням волі на строк від 5 до 8 років. А якщо ці дії спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 8 до 15 років.

Нагадаємо, народні депутати проголосували за цей закон 8 квітня 2014 року. Відповідне рішення підтримав 231 нардеп.

Як повідомляв ForUm, на сьогодні правоохоронні органи відкрили 214 кримінальних проваджень за фактами сепаратизму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234