У парламентської коаліції виник конфлікт через відмінності в інтересах «УДАРу» і «Батьківщини». Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив політичний аналітик Володимир Золотарьов.

«Конфлікт у коаліції між «УДАРом» і «Батьківщиною» пов'язаний з тим, що у них різні інтереси і різні історії. «Батьківщина» являє собою позавчорашній день в українській політиці. Адже це люди ще епохи Кучми (такі як Тимошенко) і ще ті зв'язки», - сказав Золотарьов.

Партію «УДАР» аналітик назвав «учорашнім днем політики».

«Це нова структура, за якою також стоять олігархи, але вони позиціонують себе як більш молоді. І старі структури їм дійсно заважають, тому конфлікт неминучий. Можливо, ситуація була б іншою, якби у нас була конкурентна політика. Вибудувана жорстка система, щоб не допускати конкурентів. Якщо ж вони потрапляють у політику, то починається така боротьба

Також, на його думку, яка б інша політична сила не була на місці «УДАРу», вона почала конфлікт з «Батьківщиною». «Критика дій «Батьківщини» здебільшого ж справедлива. Турчинов як союзник Тимошенко веде себе точно так само, як влада до Майдану. Він веде себе, як у свого часу Рибак: порушує регламент, «протягує» законопроекти. А кадрові призначення в регіонах тільки провокують сепаратистські настрої. Те, що призначення йдуть з Києва, - це біда. Ті, хто призначають, - не думають про країну», - резюмував аналітик.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103