Військовослужбовці Збройних сил України, заблоковані проросійськи налаштованими місцевими активістами біля Краматорська, з особистою зброєю та на штатній техніці повертаються до місця постійної дислокації в Житомирську область, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«15 одиниць броньованої техніки (БМД), які були заблоковані проросійськи налаштованими активістами біля селища Пчолкіне на південній околиці Краматорська, станом на 08.00 17 квітня повертаються до місця постійної дислокації в Дніпропетровській області», - йдеться в повідомленні.

Переговори щодо розблокування українського військового підрозділу з протестувальниками, серед яких були особи в уніформі, в масках та зі зброєю, провів командувач Високомобільних десантних військ Збройних сил України полковник Олександр Швець.

У результаті переговорів військові вийшли із оточення з особистою зброєю та на штатній техніці.

Щоб уникнути жертв серед цивільного населення військовослужбовці віддали затвори від частини стрілецької зброї командувачу ВДВ, який виступив гарантом незастосування зброї проти місцевих жителів, які використовуються озброєними екстремістами як живий щит.

За час блокування сутичок з місцевими жителями не було, зазначає відомство.

Ще 6 одиниць БМД Збройних сил України, захоплених напередодні озброєними екстремістами, залишаються заблокованими в центрі Слов'янська. Особовий склад та екіпажі цих бойових машин, серед яких більшість - призвані за мобілізацією військовозобов'язані, відбули до місця постійної дислокації в Дніпропетровську область.

Як повідомляв ForUm, у середу,16 квітня, в Краматорську російські диверсійно-терористичні групи та місцеві екстремісти захопили кілька зразків бронетехніки Збройних сил України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253